divendres, 3 de juliol del 2020

AJUDEM ELS GOSSOS ABANDONATS


Algú recordarà que en el darrer número del butlletí “Alfarràs!” es comentava que SOS GOS ALFARRÀS havia obtingut 24 euros a través del web Teaming durant el mes d’abril passat, i es considerava que aquest import no s’adiu gens amb una vila de 2.797 habitants, atès que els ciutadans que hi van contribuir equivalia a un 0,008% de la població.

Doncs resulta que el total recaptat durant el passat mes de juny mitjançant aquesta plataforma, Teaming, ha estat de 28 euros!!  Un petitíssim avenç, però que permet tenir una mica d’esperança i confiar que aquest import es vagi incrementant en els propers mesos. Tothom que hi vulgui contribuir amb 1 euro mensual, ho pot fer entrant al web https://www.teaming.net/sosgosalfarras i fent clic a “Únete a este Grupo”. No pot ser més fácil!

Cal tenir present que un animal abandonat i que viu en un refugi suposa una despesa mitjana de 5/6 euros diaris, en concepte d’alimentació i atenció veterinària (esterilització, desparasitació, vacunació, etc.). I això, suposant que l’animal no tingui cap malaltia! És fàcil imaginar quina és la despesa si l’animal té algun problema de salut...

Una altra bona manera d’ajudar al manteniment de SOS Gos Alfarràs és comprant pinso, o algun altre material, a la botiga d’en Quico (Casa Magrí). En Carles s’encarrega de posar-ho en coneixement de l’associació, i els voluntaris d’aquesta passen per la botiga a recollir la donació. I també podem posar aquelles monedes que ens tornen de canvi, la xavalla, dins d’una guardiola que hi ha a la mateixa botiga i que pot servir per ajudar en les despeses que suposen tenir cura dels animals abandonats.

La compassió és la capacitat de posar-nos imaginativament en el lloc d’un altre que pateix, i de compadir-nos del seu sofriment. Fa més de dos segles, Jeremy Bentham ja va defensar la necessitat d’estendre la compassió més enllà dels límits de l’espècie humana. En opinió d’aquest pensador anglès, la pregunta que ens cal fer-nos no és pas “poden raonar, els animals?”, sinó “poden patir, els animals?”.

El naturalista anglès Charles Darwin, autor de “L’origen de les espècies”, va afirmar que la compassió és una de les virtuts més nobles de l’ésser humà, i la seva extensió als animals és un clar símptoma del progrés moral de la humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada