dilluns, 13 d’abril del 2020

IMPOSTOS MUNICIPALS i COVID19


Mai no és tard si la finalitat és bona i justa. Finalment, com fa dies ja havien anunciat molts ajuntaments d’arreu del món, l’Ajuntament d’Alfarràs ha anunciat a l’ebando municipal: “Pròrroga i suspensió d’impostos municipals”, fet que aplaudim, i felicitem l’Ajuntament d’Alfarràs per aquesta acció dins dels difícils moments que estan vivint molta gent i molts negocis. Ara bé, voldríem fer dues aportacions, que creiem farien molt més bona i justa aquesta pròrroga i suspensió d’impostos.

En primer lloc, com ja han manifestat diversos veïns, l’ajornament dels impostos d’escombraries i de la contribució, l’IBI, és de suposar que als veïns que els vagi millor pagar aquests impostos a la data establerta ho puguin fer, doncs l’acumulació d’impostos pot suposar per alguns veïns una càrrega molt elevada.

En segon lloc, és totalment just eliminar el primer pagament de l’impost de les terrasses als bars del municipi, doncs fa dies que estan totalment tancats i sense cap ingrés. Ara bé, creiem que hi ha molts més col·lectius econòmics del municipi que estan tancats i sense cap ingrés: treballadors autònoms (electricistes, paletes, fontaners, pintors, tècnics de diversos àmbits...), botigues (de roba, perruqueries, òptica, joieries, merceries, basar, de la construcció...), transportistes... i demès persones i negocis que també pateixen i s’haurien de compensar. Així mateix la residència per la gent gran patirà una substancial reducció d'ingressos amb les mateixes despeses d’infraestructura, ja que no pot donar el servei de residència de dia. Per tant, seria molt més just eliminar també el primer pagament d’impostos a tots aquest col·lectius.

Demanem a l’Ajuntament d’Alfarràs l’ampliació de l’eliminació d’impostos a la resta de col·lectius que han vist minvada de forma substancial la seva facturació. Els impostos l'eliminació dels quals s’ha anunciat suposen un 0,09% del pressupost municipal, que en valor absolut és d'uns 2.000 €. Creiem que l’Ajuntament pot fer més.

Concloure que hem fet un estudi del pressupost municipal i, si l’equip de govern de l’Ajuntament ho desitja, podem aportar els nostres criteris d’on es poden treure els recursos econòmics per a poder eliminar impostos als col·lectius econòmics necessitats del municipi. Ben segur que l’ampliació de l’eliminació d’impostos farà molt més fàcil el confinament des de la perspectiva econòmica, que és molt per molta gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada