dimecres, 24 de juny del 2020

AJUTS MUNICIPALS ALS AFECTATS PEL CONFINAMENT


L’Excel·lentíssim Ajuntament d’Alfarràs comunica que ha deixat d’ingressar 7.500 euros per l’exoneració del primer termini de la taxa d’ocupació de la via pública que percep per les terrasses dels bars.

Atès que a Alfarràs hi ha 14 bars amb terrassa, el compte aviat és fet: cada bar s’ha estalviat de pagar 535 euros per aquest concepte.

Evidentment, aplaudim el fet que l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Alfarràs hagi tingut aquesta deferència envers els establiments de restauració que durant el confinament no han pogut obtenir cap benefici de les seves terrasses a l’aire lliure.

Però no comprenem que no s’hagin tingut en compte altres col·lectius alfarrassins que també s’han vist privats d’ingressos durant el confinament, tot i que igualment han hagut de fer front a les seves obligacions tributàries. Parlem de perruqueries que no han pogut obrir, d’òptiques que han hagut de mantenir la persiana abaixada, de botigues de flors i plantes que no han pogut obrir, de merceries que han hagut de tenir la porta tancada durant el confinament, d’autònoms que no han pogut treballar degut al confinament (acadèmies, esthéticiennes, etc.), de persones que s’han vist afectades per un ERTO o que directament s’han quedat a l’atur…

Tots aquest col·lectius que acabem d’esmentar deuen ser d’una classe inferior a la dels restauradors. És l’única explicació racional que se’ns acut en vista de l’actuació de l’equip de govern de l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Alfarràs. D’això, en català, se’n diu tenir dues vares de mesurar. I també se’n diu menystenir uns col·lectius mentre se n’afavoreix d’altres. Tot plegat, un desgavell que l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Alfarràs faria bé d’explicar als ciutadans. Perquè segur, segur, que alguna raó deuen haver tingut per a exonerar uns establiments del pagament de taxes, i no haver-ho fet amb els altres establiments i negocis igualment damnificats...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada