dimarts, 5 de juny del 2018

«A partir d'ara se sabrà tot»


Al ple ordinari de l'Ajuntament d'Alfarràs celebrat el dia 4 de juny de 2018 l'Il·lustríssim senyor alcalde Kleber Esteve, parlant de l'acord amb l'empresa Cassa per la quantitat que l'Ajuntament els deu, va dir: «a partir d'ara se sabrà tot», una afirmació que només pot significar una cosa: que fins ara no s'ha sabut tot; que el Consistori que ell dirigeix ha ocultat informació a la població que li paga el sou.

Esperem que, per primera vegada, l'Il·lustríssim senyor alcalde d'Alfarràs faci el que ha dit que faria i, finalment, doni als contribuents alfarrassins la informació que tenien dret a saber des de fa molt de temps i que fins ara, pel que es veu, se'ls ha ocultat.

Des d'ERC confiem, i volem creure, que entre això que «a partir d'ara se sabrà» no hi hagi cap fet que pugui constituir un delicte. Perquè hem de recordar que qui, coneixent l'existència d'un delicte, calla (no el fa públic, no el denuncia) està sent còmplice d'aquell delicte.

El regidor Joan Carles Garcia, del PDeCAT, va comunicar al ple que, atès que el consistori no havia informat els regidors de l'oposició sobre les negociacions que, segons deien, estaven portant a terme amb Cassa, s'havien posat directament en contacte amb l'empresa. Cal recordar que l'Il·lustríssim senyor alcalde havia informat el ple que havia arribat a un acord amb Cassa segons el qual el deute que aquesta empresa reclamava, de 250.000 €, quedaria en només 150.000 €, cosa que considerava un mèrit. Però el regidor va informar el ple que, en les converses que es van mantenir amb Cassa, aquesta empresa va confirmar que es compromet a acceptar allò que es decideixi en el ple municipal, i que estaria d'acord en una xifra total de 114.000 € per liquidar el deute que reclama. Cal tenir present que a la xifra de 114.000 € hi van arribar els regidors de l'oposició basant-se en dades fefaents i verificables, no en quantitats d'aquelles de "doncs deixem-ho així, ni per tu ni per mi" sense cap base real. Dades que l'Il·lustríssim senyor alcalde tenia a la seva disposició, com les tenien els regidors de l'oposició, i que no va consultar per raons que ell deu conèixer. Potser perquè a ell tant li fa 114.000 € com 150.000 € perquè ho paguen els contribuents, i no ho paga ell de la seva butxaca?

Potser el lector pensarà que l'Il·lustríssim senyor alcalde, en assabentar-se que el deute es podia cancel·lar per 36.000 € menys del que ell proposava, se n'hauria alegrat pel que suposa d'estalvi per a les butxaques dels seus conciutadans. Doncs no! L'Il·lustríssim senyor alcalde es va indignar pel fet que els regidors de l'oposició s'haguessin posat en contacte directament amb Cassa sense informar-ne l'equip de govern, oblidant (molt convenientment) que l'equip de govern no ha informat els regidors de l'oposició dels contactes que ha mantingut amb Cassa en relació amb aquest deute. I, indignadíssim, va demanar a la Secretaria Intervenció que esbrini si el fet que els regidors de l'oposició es posessin directament en contacte amb Cassa viola alguna llei o reglament... per tal que ell pugui pagar 150.000 € (que paguem els veïns d'Alfarràs) en lloc dels 114.000 € negociats pels regidors de l'oposició.

No farem més comentaris, els fets parlen per ells mateixos. Però això sí, esperem amb candeletes les «revelacions» dels fets que sens dubte farà l'Il·lustríssim senyor alcalde d'Alfarràs al proper ple, fets que tenia l'obligació de comunicar, en el moment que es van produir, als ciutadans que amb els nostres impostos mantenim l'Ajuntament i paguem els sous, dietes i altres prebendes tant de l'Il·lustríssim senyor alcalde com de la resta de l'equip de govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada