dijous, 30 de maig del 2019

ELS RESULTATS DE LES ELECCIONS MUNICIPALS


Un cop transcorreguts uns quants dies després de les darreres eleccions municipals, és hora d'analitzar els resultats aconseguits per tal de fer-nos una idea clara de la situació política a la nostra vila.

En primer lloc, és sorprenent la victòria incontestable d'un partit de nova creació, sense cap historial al darrere i nascut únicament per a la contesa electoral del dia 26 de maig proppassat, la qual cosa suggereix que no s'ha votat una formació política (atès que no té cap historial que recolzi les seves virtuts o defectes) sinó que s'ha votat en clau personal: s'ha votat el senyor Joan Carles Garcia Guillamon, cap de llista del nou partit Alfarràs Unitat i Progrés. Res a dir, sinó que es tracta de vots basats en esperances, en expectatives, no basats en la trajectòria passada del partit al qual s'ha votat. Esperem de tot cor que la gestió del nou equip de govern compleixi les esperances que els seus votants hi han dipositat.

En segon lloc cal esmentar la desfeta del partit de l'alcalde sortint, senyor Kleber Esteve, que ha reduït a la meitat el nombre de regidors que tenia: dels 6 amb què va guanyar les eleccions de l'any 2015 ha passat als 3 regidors actuals, com a resultat de la seva gestió al capdavant de l'equip municipal de govern. Una desfeta ben merescuda.

Al Partit Popular i a Vox no creiem que calgui dedicar-los ni una línia. Ni l'un ni l'altre ha obtingut ni un sol regidor, la qual cosa celebrem; especialment en el cas d'un partit declaradament franquista com és Vox.

I per últim, Esquerra Republicana ha doblat el nombre de regidors: d'un regidor durant la passada legislatura, passa a dos regidors en l'actual. Creiem que en Gregori Bitrià ha sabut configurar una candidatura il·lusionant, plena de gent amb ganes de treballar per al bé del poble, i els votants així ho han entès. Ara toca fiscalitzar la labor de l'equip de govern d'Alfarràs Unitat i Progrés, per tal d'assegurar que les decisions que prengui siguin les més adients i convenients per als ciutadans d'Alfarràs.

Sort i encerts a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada