dimecres, 6 de setembre del 2017

Els abocaments incontrolats i la regidoria de Medi Ambient

El dia 27 de març d'enguany, fa gairebé sis mesos, vàrem publicar en aquest blog l'entrada «Si us plau, les deixalles al seu lloc!», que incloïa imatges d'uns abocaments incontrolats existents al camí de les Guixeres i al camí del Sas. El regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya ho va denunciar en diverses ocasions als plens municipals, i en totes les ocasions la senyora Isabel Ortega, regidora de Medi Ambient, li va respondre que «ja s'havien retirat». Doncs bé: en les imatges que publiquem a continuació s'evidencia que gran part d'aquells abocaments incontrolats del mes de març segueixen sent al mateix lloc, malgrat haver dit la senyora Isabel Ortega que el regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya «mentia», com va fer en el darrer ple al qual ens va fer l'honor d'assistir, el dia 19 de juliol del 2017, segons que reflecteix literalment l'acta del ple: «No pot ser, no pot ser que segueixis insistint en aquest tema, és mentida». I, no contenta amb això, fins i tot va exigir que el regidor li demanés disculpes a ella!


Quina llàstima que la senyora Isabel Ortega ja no formi part de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alfarràs (potser per no haver de respondre amb el seu patrimoni personal si les 'assenyades' decisions que pren l'equip de govern acaben per tenir conseqüències judicials, senyora Isabel Ortega?). Si encara formés part de l'equip de govern, aquesta vegada li seria més difícil tornar a dir que el regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya «menteix»,

Per a la seva informació, senyora Isabel Ortega (tot i que sabem que la seva cultura és vastíssima i abarca nombrosos camps del coneixement humà), li direm que en el moment de fer una fotografia, les càmeres digitals creen un arxiu EXIF en el qual hi consten totes les dades de la imatge: el fabricant i el model de la càmera, la resolució, la distància focal, el temps d'exposició, l'obertura del diafragma, si s'ha utilitzat flaix o no, i… la data, l'hora, el minut i el segon exactes en què es va fer la fotografia. De manera que davant de les evidències que fem públiques tot seguit, queda clar que qui mentia no era el regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya sinó vostè, senyora Isabel Ortega. Ja ho diuen les padrines, que s'atrapa abans un mentider que un coix…

Com pot comprovar fàcilment veient l'entrada «Si us plau, les deixalles al seu lloc!» del dia 27 de març del 2017, senyora Isabel Ortega, les fotografies que publiquem ara ofereixen EXACTAMENT les mateixes imatges que oferien fa gairebé sis mesos, quan vostè va afirmar en diversos plens, amb grans escarafalls i amb uns modos que, per dir-ho suaument, «necessiten millorar», que el regidor mentia i que les deixalles havien estat retirades. Les fotografies i les dades EXIF que publiquem a continuació demostren qui mentia: vostè, senyora Isabel Ortega. Però, evidentment, vostè no presentarà disculpes ni al regidor injuriat ni a la població d'Alfarràs a la qual va mentir.

En què més va mentir a la població, senyora Isabel Ortega? Potser en les presses i el secret amb què l'equip de govern, i la seva regidoria en particular, va establir amb el Consell Comarcal del Segrià un acord per contractar un servei de recollida de residus porta a porta tot sabent que el cost d'aquest servei era incomparablement superior al de la recollida en illes de contenidors, i fins i tot molt més alt que el que paguen altres municipis pel mateix servei? A la vida tot s'acaba sabent, senyora Isabel Ortega, i un dia o altre la població d'Alfarràs acabarà coneixent les raons que van fer que es prengués d'una manera tan barroera i opaca una decisió tan onerosa per a les seves butxaques.


Per cert: al camí de les Guixeres s'hi ha fet un nou abocament incontrolat, molt a prop d'un dels que hi ha des de fa mesos. En farem el seguiment d'aquí a un mes aproximadament, per tal de documentar també la situació d'aquest nou abocament.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada