dimarts, 13 de març del 2018

El vedat privat del senyor alcalde

Segons dades de l'IDESCAT, la població total d'Alfarràs és de 2.879 persones (dades de 2017), de les quals 529 són d'ètnia gitana; és a dir, que un 18,4% de la població de la nostra vila està format per persones gitanes.

El dia 8 d'abril es celebra arreu el Dia Internacional del Poble Gitano. Aquesta diada  és motiu de celebració i difusió tant de la cultura gitana com de les demandes dels moviments socials gitanos. A ciutats de tot el món, les persones gitanes organitzen i realitzen diferents actes; el més conegut és l'ofrena floral als rius, on les dones llencen pètals de rosa que representen simbòlicament el poble gitano i la seva transnacionalitat; i els homes dipositen espelmes en record dels avantpassats, principalment els perseguits i assassinats durant el nazisme. El Parlament de Catalunya organitza cada any un acte institucional per commemorar aquesta diada.

Els gitanos d'Alfarràs rebran el diumenge 8 d'abril diversos convidats de relevància, entre els quals la subdelegada del govern a Lleida, el subdelegat del govern a Saragossa, el representant dels gitanos de l'Aragó, etc., i per tal de celebrar adequadament un acte d'aquesta importància, han demanat a l'Ajuntament d'Alfarràs poder utilitzar la Sala d'Actes de l'Ajuntament durant dues o tres hores.

L'Ajuntament els ha denegat l'utilització de la Sala d'Actes, amb l'argument que "en aquella data estarà ocupada". Però resulta que sabem (sí, tenim talps a l'Ajuntament!) que això NO ÉS VERITAT. Es tracta únicament de la voluntat de l'Il·lustríssim senyor alcalde d'Alfarràs, que es nega en rodó a permetre que el col·lectiu gitano de la nostra població utilitzi la Sala d'Actes de l'Ajuntament per celebrar la seva Diada.

Potser anem equivocats, però teníem entès que els Ajuntaments no són propietat d'una persona determinada, sinó que són propietat de TOTS els habitants de les viles. I això és així perquè tant la construcció o compra de l'edifici com els sous de les persones que hi treballen els paguem els ciutadans amb els nostres impostos.

Però es veu que a Alfarràs la cosa no va així, perquè el senyor Alcalde es permet decidir ARBITRÀRIAMENT qui pot utilitzar la Sala d'Actes i qui no la pot utilitzar. I això només ho pot fer el propietari de la dita Sala, cosa que el senyor alcalde no és (per molt greu que li sàpiga). Senyor alcalde: els propietaris de la Sala, i de tot l'Ajuntament, som els ciutadans. Sí, segurament a vostè li agradaria molt ser un alcalde de l'època franquista, quan els alcaldes podien fer i desfer al seu gust. Però, s'haurà de resignar: avui dia ja no és així. Llàstima, oi?

En definitiva: Si vostè forma part del 18,4% de la població, serà menyspreat i se li negarà un dret que tenen TOTES les entitats i les persones de la vila. A menys, és clar, que vostè es comprometi a votar l'Il·lustríssim senyor alcalde a les properes eleccions municipals: si és així, tindrà totes les portes obertes!

És llastimós haver d'informar d'injustícies d'aquesta mena, pròpies de persones mesquines i d'un baixíssim nivell intel·lectual. De debò és això el que els ciutadans d'Alfarràs ens mereixem?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada