diumenge, 25 de març del 2018

La Processó dels Dolors


Avui diumenge 25 de març, Diumenge de Rams, s'ha celebrat com cada any la Processó dels Dolors, que ha desfilat pels carrers de la nostra vila. Una tradició ben arrelada en la nostra població, i que l'Ajuntament empara amb el respecte que mereix.

Un bon exemple del dit respecte és l'ebando que els ciutadans d'Alfarràs vam rebre fa un parell de dies, en el qual se'ns informava que avui diumenge, entre les 17:00h i les 22:00h, no es podia aparcar en els carrers pels quals havia de passar la processó.

Els ciutadans respectuosos de les lleis hem fet cas de la directiva de l'ajuntament, com és la nostra obligació. I n'hem fet cas fins i tot tenint dificultats de moviments, com és el cas d'algun dels veïns.

Però ailas! es veu que als ciutadans respectuosos de la normativa se'ns hauria d'anomenar més aviat 'ciutadans babaus' o 'ciutadans pallussos'. I és que els ciutadans 'babaus' o 'pallussos' hem estat els únics que no hem aparcat al carrer Nou, com es pot apreciar en aquestes imatges. La qual cosa ens fa pensar que la situació devia ser idèntica en la resta de carrers pels quals havia de passar la processó.

Això fa que ens preguntem per què l'Ajuntament emet bandos prohibitius, si després no es preocupa de fer que es compleixin i, en conseqüència, només els ciutadans 'pallussos' en resultem afectats. Suposem que aquesta deu ser la raó per la qual l'Ajuntament tampoc fa complir la resta d'ordenances municipals, com per exemple l'obligació de tancar els solars urbans (vegin en aquest sentit el post titulat "Per a què volem una ordenança de civisme que no es fa complir?" publicat el dia 25 de novembre del 2017).

Senyor Alcalde, els ciutadans 'babaus' d'Alfarràs li supliquem humilment que no ens causi molèsties innecessàries, especialment als que tenim dificultats per desplaçar-nos, si no és capaç de fer que tota la població obeeixi la norma. Perquè d'aquesta manera l'únic que fa és premiar l'actitud incívica dels que no fan cas de la normativa, i als que vostè i el seu equip de govern són incapaços d'obligar a complir-la.

Per què s'entengui: és com si digués "robar està prohibit, però si algú roba no farem res". I amb aquesta lògica, només els ciutadans 'babaus' i 'pallussos' ens abstindríem de robar…


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada