dimarts, 6 de març del 2018

La saviesa del senyor alcalde


Aquells que avui dilluns, 5 de març del 2018, hem assistit al ple municipal d'Alfarràs, hem tingut el privilegi d'assistir a una classe magistral d'alta política impartida per l'Il·lustríssim senyor alcalde, Kleber Esteve.

Resulta que els mortals normals i corrents ens havíem cregut allò que diu el diccionari de la Real Academia Española de la Lengua (sí, perquè si utilitzéssim el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans ens podrien titllar d'adoctrinadors!), que defineix "estado" (7ª accepció) com "Conjunto de los poderes y órganos de gobierno de un país soberano"; i la definició de "gobierno" (2ª accepció) és "Órgano superior del poder ejecutivo de un Estado o de una comunidad política, constituido por el presidente y los ministros o consejeros". En altres paraules, el "estado"  és el govern, el parlament i el poder judicial. I el "gobierno" el formen el president i els seus ministres.

També ens havíem cregut que les lleis les dictaven els Parlaments, que la RAE defineix (1ª accepció) com "Cámara o asamblea legislativa, nacional o regional". I que la definició de "ejecutivo" (un dels poders d'un país sobirà, juntament amb el legislatiu (el parlament) i el judicial (els tribunals) és (4ª accepció): "[Gobierno] (órgano superior del poder ejecutivo".

Doncs ja podem anar oblidant tota aquesta informació incorrecta, gràcies a la infinita saviesa del nostre benvolgut senyor alcalde. En efecte, en fer-li saber el regidor del PDeCAT Joan Carles Garcia que "l'article 155 no s'hauria pogut aplicar a Catalunya sense el suport que van donar al govern espanyol els partits Ciudadanos i PSOE", ha tingut la bondat de treure-n's la llana del clatell, informant-nos que aquella afirmació no era correcta perquè "una cosa és l'Estat, i una altra el govern". I que no era el govern, sinó l'Estat, qui havia aplicat l'Article 155 a Catalunya.

I nosaltres creient que el govern el forma el candidat del partit que ha obtingut més escons en unes eleccions, i que és aquest membre d'un partit, un cop investit president, qui nomena els ministres que vol! Santa innocència...

Perquè si és com diu l'Il·lustríssim senyor alcalde d'Alfarràs, per què va caldre que el "gobierno" demanés el consentiment del Senat (poder legislatiu) per poder-lo aplicar? Que se sàpiga, el "Estado" no ha de demanar permís a ningú, no? Seria com demanar-se permís a ell mateix.

De veritat, només se'ns acuden dues possibilitats per la increïble i fantàstica definició que ens ha regalat avui el senyor alcalde: 1) que no sàpiga de què parla, i 2) que sàpiga de què parla però menteixi sense vergonya. I francament, no sabem quina de les dues alternatives és pitjor.

De debò que l'I·lustríssim senyor Kleber Esteve era el millor candidat que tenia el PSC per presentar-lo com a candidat a l'alcaldia d'Alfarràs? És clar que veient i sentint les intervencions als mitjans de comunicació del seu secretari general, el senyor Miquel Iceta, hem de concloure que van força mancats de candidats "presentables"...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada