dimarts, 10 d’abril del 2018

El salt d'aigua: una mina d'or? Segur?



L'Il·lustríssim senyor alcalde d'Alfarràs ha trobat una manera miraculosa d'omplir les arques de l'Ajuntament: produir electricitat mitjançant el salt d'aigua de la fàbrica de dalt. I per portar a terme tan magnífic pla, l'any 2014 va encarregar un estudi de viabilitat que va concloure que la producció d'electricitat del salt d'aigua reportaria a la tresoreria municipal més de 200.000 euros anuals.

Però es veu que el pas del temps desmunta fins i tot les faules més ben planificades: un nou estudi de viabilitat, encarregat pel mateix Ajuntament l'any 2017, conclou que els ingressos per a les arques municipals per la producció d'electricitat amb el salt d'aigua seran de... 100.000 euros anuals i escaig.

Una depreciació d'un 50% en només tres anys? Escolti, potser que això s'assemblarà més al negoci d'en Robert i les cabres, no? Home, és que si el ritme de depreciació és del 50% cada tres anys, d'aquí a poc temps no només l'Ajuntament no ingressarà res per l'electricitat del salt d'aigua, sinó que a sobre hi haurà de posar calés!

Al ple celebrat dilluns 9 d'abril del 2018, l'Il·lustríssim senyor alcalde ha demanat que s'aprovés l'avantprojecte de la central hidroelèctrica, perquè "el temps passa i és urgent aprovar-lo". Com de costum, tot és "urgent" per a l'Il·lustríssim senyor alcalde... encara que l'avantprojecte tingui la data de l'octubre del 2017. I per tal que els regidors de l'oposició podessin estudiar a fons el dit avantprojecte, els el va fer arribar... dijous 5 d'abril. O sigui, que tenien tres/quatre dies per estudiar a fons un avantprojecte molt complex i que suposa una despesa d'un milió i mig d'euros.

L'Il·lustríssim senyor alcalde diu que ell no va rebre aquest avantprojecte fins fa una setmana, cosa difícil de creure perquè, com ja hem dit, la data de l'avantprojecte és del mes d'octubre del 2017. Aquesta afirmació de l'Il·lustríssim senyor alcalde, però, no es pot rebatre fefaentment perquè oh sorpresa! no té número de registre d'entrada. Sí, això que tots els ens públics han de fer obligatòriament, registrar els documents que reben, en aquest cas (i en molts altres) l'Ajuntament d'Alfarràs ho va obviar. Que convenient.

Potser l'Il·lustríssim senyor alcalde pensava que, donant només tres o quatre dies de temps perquè els regidors de l'oposició podessin estudiar a fons l'avantprojecte i plantejar els dubtes que els podés suscitar, aquests no tindrien temps d'aprofundir-hi i es limitarien a aprovar-lo sense saber en realitat què estaven aprovant.

Il·lustríssim senyor alcalde d'Alfarràs, els regidors de l'oposició a l'ajuntament que vostè tan dignament dirigeix són molt conscients (pel que es veu, molt més que vostè) que la seva obligació és garantir que els diners de tots els contribuents de la vila siguin empleats de manera assenyada i rigorosa, i assegurar per damunt de tot que cap projecte pugui suposar un malbaratament d'aquests diners que l'Ajuntament administra però que no li pertanyen, sinó que pertanyen als ciutadans d'Alfarràs. I, per descomptat, avui no li han aprovat l'avantprojecte. Ni li aprovaran fins que vostè els proporcioni tota la informació que necessiten per poder avaluar tots els pros i contres del dit projecte, especialment pel que fa a la càrrega econòmica que pot suposar per als contribuents. Per molt "urgent" que sigui, perquè si és tan "urgent" hauria pogut donar la informació als regidors de l'oposició fa moltes setmanes, i no esperar a fer-ho tres dies abans del ple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada