diumenge, 15 de juliol del 2018

GELOSIA INFANTIL


Tots sabem d'infants que, degut a la gelosia i la ràbia que els provoca veure que un altre infant té una joguina que ells voldrien, la destrossen per tal que l'altre infant ja no en pugui gaudir. Per sort, en créixer anem aprenent que la gelosia i la ràbia són sentiments negatius i que només ens aporten sentiments amargs. Però no tothom se'n surt, de créixer correctament.

Igual que infants gelosos i enrabiats per la nostra estelada del Gurugú, alguns adults que no han sabut créixer ens l'han tornada a robar. Aquesta vegada, però, no han aconseguit endur-se el pal, només l'han pogut torçar.

Igual que criatures enrabiades i geloses, no tenen cap projecte propi i viuen només d'intentar destrossar el projecte d'altres persones. Incapaces de respectar que algú pensi de manera diferent d'ells, també són incapaces de bastir un projecte propi i de defensar-lo per mitjans democràtics per mirar de convèncer la gent perquè s'hi apunti. I davant de la seva incapacitat, únicament saben destrossar allò que representa el projecte d'altres que sí que en tenim, de projecte, i que sí que el defensem democràticament i pacíficament. Segur que un psiquiatre hi tindria molt a dir sobre la ment d'aquestes persones, sobre el seu ressentiment i el seu negativisme, la seva gelosia i la seva ràbia. Pobra gent.

El més difícil d'entendre és que pensin que, amb els seus actes vandàlics i destructius, faran que deixem de ser independentistes i de defensar els nostres ideals i ens apuntarem en massa als seus. Curiosa manera de voler-nos seduir...

Al Gurugú hi tornarà a haver una estelada voleiant al vent, i n'hi tornarà a haver una sempre que algun d'aquests infants gelosos i enrabiats ens la robi. És el símbol del nostre ideal de societat, i no hi renunciarem igual que no renunciem a lluitar per fer realitat aquest ideal, sempre per mitjans pacífics i democràtics. Cosa que no es pot dir de qui es dedica a destrossar els símbols aliens, en lloc de saber-ne crear de propis i defensar-los per mitjans propis d'adults i no d'infants malcriats i rabiüts.

1 comentari:

  1. Vosotros seguid imponiendo esa bandera al resto de Catalanes, a aquellos Catalanes que no os imponen otra a vosotros, pues no ponen ninguna bandera hondeando al viento como decis. Empezad a respetar, acabad con el autoritarismo y la imposicion y poned la senyera de todos de una vez por todas, no la estelada cubana que no tiene ni historia y solo representa a los que la imponen. El pueblo no se merece esto, madurar y dejaros de victimisme como chavales de 12 años.

    ResponElimina