dimecres, 4 de juliol del 2018

PLE ORDINARI DE DILLUNS 2 DE JULIOL DEL 2018

En primer lloc l'equip de Govern va demanar que s'aprovés l'acta del ple anterior, a la qual cosa van respondre els regidors de l'oposició que s'abstindrien pel fet que, després de nombroses demandes i molt de temps demanant-ho, el sistema de megafonia dels Plens segueix sent defectuós i no permet enregistrar adequadament les intervencions dels regidors, especialment quan algun d'aquests –i en particular l'Il·lustríssim senyor alcalde– parlen o bé lluny del micròfon, o sense vocalitzar, o en veu molt baixa. Aquests fets, juntament amb les deficiències del sistema de megafonia, ocasionen que la secretaria no pugui fer constar en acta moltes de les intervencions, o part de les intervencions, dels regidors. Curiosament, sempre són aquelles que podrien ocasionar debat o retrets...

A continuació es van aprovar per unanimitat les festivitats locals per a l'any 2019, que seran els dies 21 de gener i 29 de juny.

En l'apartat de precs i preguntes, el regidor Joan Carles Garcia va demanar a l'equip de govern que o bé presentés el pressupost per al 2018 per tal que sigui aprovat, o bé que prorrogui el del 2017. El fet que l'Ajuntament encara no tingui pressupost per a aquest any (al mes de juliol!) fa que moltes entitats es trobin en una situació d'ofec econòmic, atès que no se'ls poden fer efectives les subvencions a causa de la manca de pressupost. La resposta de l'Il·lustríssim senyor alcalde va ser... inexistent.

La regidora de CiU Maria del Carme Parra va exposar que al carrer on ella viu, l'empresa Adamo (que està instal·lant la fibra òptica al municipi) només ha instal·lat la línia en una banda del carrer, deixant l'altra banda sense instal·lació. Va informar que alguns veïns havien demanat explicacions a Adamo per aquest fet, i que se'ls havia respost que 'no cal' instal·lar la línia a l'altra banda del carrer. L'Il·lustríssim senyor alcalde va respondre que farà les corresponents indagacions; ara falta veure 1) si les fa, i 2) si es digna donar alguna explicació.

El regidor d'ERC Josep Maria Màsich va reclamar una vegada més, com fa des de fa molts mesos, que l'equip de govern ha de respondre per escrit les preguntes escrites que se li adrecen. La regidora Inmaculada Fernández li va respondre que 'no era obligatori' respondre-les per escrit, sinó que es podien respondre verbalment. Moment en el qual el regidor d'ERC va lliurar a tots els regidors del ple un escrit en el qual es detalla l'Article 105 de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, que en el punt 105.4 diu textualment «Pueden formularse también preguntas a responder por escrito. En este caso, tienen que ser contestadas en el plazo máximo de un mes». La primera reacció de la senyora regidora va ser posar en dubte la veracitat del document, per acte seguit dir que 's'ho miraria'. O sigui: fins avui no s'ha dignat mirar si la llei de Règim Local l'obliga o no a respondre les sol·licituds dels regidors de l'oposició, limitant-se senzillament a ignorar-les. Sense comentaris.

De la pàgina web de l'ajuntament, on hi ha (perquè hi ha d'haver!) una part reservada als regidors de l'oposició, en farem una altra entrada perquè és un tema que exigeix una explicació clara, cosa que des de l'ajuntament no s'ha donat fins avui... ni es donarà en el futur, segons que va explicar el regidor Antonio Vaca.

La  regidora no adscrita Emmanuelle Samper va plantejar el tema de la recollida de residus porta a porta, que segons l'Il·lustríssim senyor alcalde s'implantarà parcialment a la població a partir del 1er de setembre, i es preveu que la implantació completa tingui lloc a primers del mes de desembre vinent. La senyora Samper va expressar la seva preocupació pel fet que es vulgui començar aquest sistema de recollida sense haver informat prèviament la població del seu funcionament, que és molt diferent del que s'utilitza actualment (illes de contenidors). L'Il·lustríssim senyor alcalde li va respondre que està previst fer una sessió informativa el 17 de juliol per als comerços, i una altra el 19 de juliol per a la resta de veïns. També va dir que la pròpia empresa encarregada de la recollida farà una altra sessió informativa al mes de setembre. La regidora va insistir que cal que la població disposi de la informació pertinent, com per exemple quin dia de la setmana es recollirà cada tipus de residu: fracció orgànica, vidre, paper, etc. La resposta de l'Il·lustríssim senyor alcalde va ser 'no ho sé, d'això se n'encarrega el Consell Comarcal'. En altres paraules, no s'ha molestat a demanar una informació imprescindible per als ciutadans de la vila que dirigeix.

El regidor de CiU Joan Carles Garcia va plantejar el fet que l'emissora municipal no ha entrevistat mai cap regidor de l'oposició, mentre que sí que ha entrevistat tots i cadascun dels regidors de l'equip de govern. La resposta del regidor Antonio Vaca va ser antològica: entrevistar els regidors de l'oposició 'polititzaria' l'emissora! Es veu que els regidors que componen l'equip de govern no en fan, de política; que només en fan els regidors de l'oposició. O potser 'fer política' és delicte, senyor regidor? O es faria algun mal a la ciutadania si els regidors de l'oposició fossin entrevistats a l'emissora local?

Un dels ciutadans que assistia al Ple va deixar constància de la seva indignació pel fet que al lloc on viu, prop del Poliesportiu, s'hi fan contínuament 'botellons' que impedeixen que els ciutadans puguin descansar, atès que duren fins que es fa de dies i el soroll és eixordador; per no parlar de la brutícia que ocasionen els que hi participen: vòmits, orins, ampolles trencades... L'Il·lustríssim senyor alcalde li va respondre que a Alfarràs 'no tenim Policia Local'. Que l'equip de govern farà el que podrà. O sigui: res.

Una altra veïna assistent al Ple va preguntar per què les notes que els partits envien per ser publicades a l'eBando no es publiquen exactament tal i com les presenten els partits, sinó que són modificades al gust de l'equip de govern, i va posar com a exemple la nota on es comunicava a la població la instal·lació de la nova estelada al Gurugú, després que la que hi havia fos furtada per uns indesitjables. No hi va haver cap resposta per part de l'equip de govern de l'ajuntament d'Alfarràs...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada