dimecres, 21 de setembre del 2016

Els comptes del "Gran Capitán"

En el BOP (Butlletí Oficial de la Província) de Lleida del dia 25 d’agost hi apareix aquest anunci de l’ajuntament d’Alfarràs:
“La Comissió Especial de Comptes de l’Ajuntament d’Alfarràs, en la seva sessió de data 22 d’agost de 2016, ha   dictaminat   favorablement   el   Compte   general   de   l’Ajuntament   d’Alfarràs   corresponent   a   l’exercici econòmic 2015, la qual cosa s’anuncia al públic”. El dit Compte general de l'Ajuntament d'Alfarràs va ser aprovat pels vots a favor del PSC i amb els vots en contra d'ERC i de CiU.

Hi diu també que el Compte general de l’Ajuntament d’Alfarràs corresponent a l’exercici econòmic 2015 se sotmet a tràmit d’exposició pública per un termini de 15 dies hàbils, comptador a partir del dia següent al de la publicació de l’anunci (és a dir, a partir del 26 d’agost), durant el qual i 8 dies hàbils més els interessats podran presentar reclamacions, reparaments o observacions en el Registre General de l’Ajuntament d’Alfarràs. En l’esmentat termini es podrà examinar l’expedient, en horari de 10:00 a 14:00 hores, de dilluns a divendres (excepte els dies inhàbils) a la Secretaria d’Intervenció de l’Ajuntament d’Alfarràs.

Tot bé… o no?  És que el secretari de l’ajuntament, en compliment de les funcions que li pertoquen, va fer arribar el 29 d’abril del 2016 a la Sindicatura de Comptes un patracol en el qual formalitzava un total de 23 objeccions (referent cadascuna a diverses partides de despesa) als comptes de l’ajuntament corresponents a l’exercici 2015. És a dir, que el secretari interventor no estava d’acord amb la gestió dels comptes (com es gasten els diners)  de l’ajuntament, i així ho va explicitar a la Sindicatura de Comptes.

D’aquestes objeccions, una majoria corresponien a "Omissió del procediment de selecció del contratista, atès que es tracta d'un contracte de serveis/subministrament continuat". És a dir, que l'equip de govern no havia fet un concurs públic com estava obligat a fer, sinó que havia adjudicat els contractes "a dit".

També una bona part indiquen "Objecció contra les nòmines de tots aquells empleats públics (la majoria d'aquest Ajuntament) seleccionats o contractats de forma irregular, amb vulneració dels principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat". No cal explicar res més, perquè les paraules del secretari-interventor són prou entenedores.

Resumint: una gestió de la despesa total de 902.384,07 euros gastats per l'ajuntament durant l'exercici 2015 és incorrecta en opinió de l'interventor. O, en altres paraules, més d'un 44% del pressupost total de l'Ajuntament (2.038.045 euros).

Enhorabona, equip de govern! Si s'hi esforcen una mica més, potser per a l'exercici 2016 s'assolirà la fita que el 100% de la despesa sigui incorrecta en opinió de l'interventor municipal!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada