diumenge, 14 d’abril del 2019

EL MISTERI DEL PRESSUPOST MUNICIPAL

(Article de març 2019)

En el Ple municipal del dia 4 de febrer, en ser preguntat per la raó de no haver presentat el pressupost de 2018 al Ple per a la seva aprovació, l'Il·lustríssim senyor alcalde d'Alfarràs va respondre que no ho havia fet «perquè no s'havia acordat a dalt».O sigui, com que en els despatxos (en converses el contingut de les quals NO es comunica als ciutadans que paguem les despeses de la vila i els sous dels que formen part de la corporació) no s'havia arribat a cap acord sobre el pressupost, va decidir que no el presentava al Ple municipal.

El curiós del cas és que l'any 2017 SÍ que el va presentar al Ple municipal sense que s'hagués acordat «a dalt». Així doncs, els ciutadans que mantenim l'ajuntament amb els nostres impostos ens preguntem: Quina diferència hi havia entre el pressupost de l'any 2017, que es va presentar al Ple sense haver-se acordat «a dalt», i el de 2018, que NO es va portar al Ple perquè no s'havia acordat «a dalt»?

I la resposta només és una: quan es va presentar el pressupost l'any 2017 no hi havia eleccions a la vista. I com que l'any 2019 hi ha eleccions municipals, i l'equip socialista de govern sap que les perdrà, ha preferit deixar una «patata calenta» als que vinguin darrere, en lloc de posar els interessos del poble en primer lloc com és la seva obligació.


Perquè no hem d'oblidar que no tenir pressupostos significa:
1) No es poden fer noves inversions, en no haver estat incloses en el pressupost de l'any 2017 (ara prorrogat)
2) Les entitats locals (socials, esportives, educatives, etc.) no podien cobrar les subvencions que els permeten de tirar endavant, perquè les subvencions no havien sigut prorrogades quan es va prorrogar el pressupost. Però, «casualment», els sous de l'equip socialista de govern SÍ que van ser prorrogats. Segur, segur que va ser casualitat... Si les associacions van poder cobrar finalment les subvencions, va ser gràcies a la pressió realitzada pels regidors de l'oposició.

Hi ha gestions municipals ineficients, n'hi ha de barroeres i n'hi ha de lamentables, i la de l'equip socialista de govern de l'ajuntament d'Alfarràs entra de ple dintre de totes tres categories. Gestió ineficient perquè, havent apujat totes les taxes (l'IBI un 47%, el cementiri, etc.) és incapaç de donar als ciutadans uns serveis decents. Gestió barroera per la manca de respecte envers els regidors de l'oposició (que representen més de la meitat de la població) en ocultar-los informació i en portar al Ple acords ja signats sense haver sigut aprovats prèviament per la majoria del consistori.

I gestió lamentable perquè l'equip socialista de govern de l'ajuntament d'Alfarràs ni tan sols s'ha molestat a dissimular que no actua en benefici de la vila, sinó per interessos personals. Com si l'Ajuntament fos un «cortijo» del «señorito» Kleber Esteve i no hagués de donar explicacions a ningú.

A finals de maig, després de les eleccions municipals, es començaran a saber moltes coses, especialment quins interessos hi ha hagut darrere de tantes i tantes decisions «incomprensibles» que ha adoptat l'equip socialista de govern de l'Ajuntament d'Alfarràs. I és que no hi ha mal que duri cent anys...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada