diumenge, 14 d’abril del 2019

LES COSES PEL SEU NOM

(Article de març 2019)


L'equip de govern socialista a l'Ajuntament d'Alfarràs va comprar les ruïnes de la fàbrica Casals i  la Central Hidroelèctrica l'any 2015. Mesos i mesos ho han tingut encantat i ara, en el període pre-electoral, ho tiren endavant a corre-cuita.

El  18 de gener de 2019 convoquen el Ple per aprovar la subhasta de la Central Hidroelèctrica, també a corre-cuita i sense que poguéssim estudiar els documents, doncs ens els varen donar a les 12:40 hores del mateix dia. Això no compleix amb la legalitat vigent, ja que ens  havien de lliurar els documents amb no menys de 24 hores abans del Ple. Vàrem demanar ajornar-lo, però sense èxit. També vàrem demanar que la secretària informés que el Ple que es pretenia realitzar complia amb la legalitat vigent; però l'alcalde no ho va permetre.

Davant aquesta manca de democràcia i de sensibilitat i gran desconsideració en un tràmit tant important pel poble, el regidor d'ERC no va voler participar d'aquesta conxorxa i va decidir abandonar el Ple. No canviava res que hi fos o no hi fos, ja que faltaven un regidor de CiU i la regidora no adscrita; per tant, eren 5 regidors socialistes i 4 a l'oposició.

Però ves CARAM!!!!, com em temia, el Ple no complia amb la legislació vigent i, per tant, la seva aprovació no tenia validesa legal. Ho van voler esmenar al Ple del dia 4, fent votar la urgència del Ple del dia 18. Aquesta votació tampoc va ser legítima, doncs s'havia d'haver fet al Ple del dia 18 que ja havia passat i, a més a més, perquè la urgència la havien de votar els mateixos regidors que eren al Ple del dia 18, regidors que no eren els mateixos presents al Ple del dia 4.

Senyors de CiU, el regidor d'ERC no és que no va votar, com indiquen en el seu full informatiu; el regidor d'ERC vol que les coses es facin tal i com indica la llei, no va voler participar de la conxorxa, del contrari les conseqüències per a l'Ajuntament poden ser molt negatives. Vostès, senyors de CiU, també estan força neguitosos davant aquesta il·legalitat i les seves conseqüències. El regidor d'ERC vol obtenir els màxims beneficis pel poble dels seus recursos,  almenys com els que obté l'Ajuntament  d'Almenar de la seva Central Hidroelèctrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada