diumenge, 14 d’abril del 2019

ELS ESCASSOS RECURSOS D'ALFARRÀS, MALBARATATS PER LA NEFASTA GESTIÓ DE L'EQUIP DE GOVERN SOCIALISTA

En el darrer Ple Municipal del dia 11 de març es va adjudicar la concessió per 50 anys de l'explotació del salt d'aigua situat a la Fàbrica Martí Casals. Els resultats de la votació varen ser:
vots a favor de l'adjudicació: 5 regidors PSC
vot en contra: el regidor d'Esquerra Republicana
abstenció: la resta dels 5 regidors.

Les característiques de l'explotació hidroelèctrica d'Alfarràs són:
Producció: 1.684.500 kWh.
Llocs de treball: Cap (0)
kWats a disposició d'Alfarràs: 0
Ingressos del lloguer del salt d'aigua: 17.250 €/any.

Si comparem aquesta adjudicació amb les Centrals Hidroelèctriques dels municipis veïns, per a Alfarràs ha estat un malbarataments dels escassos recursos de què disposa el municipi. Per exemple, les dades de la Central  Hidroelèctrica municipal d'Almenar són les següents:
Producció: 1.400.000 kWh.
Llocs de treball: 5-6 persones fixes.
Ingressos: 250.000 €/any nets.
Més aquest any es crearà una empresa municipal de comercialització de l'energia, que aportarà 100.000 € anuals. Així doncs, els ingressos totals nets per a l'Ajuntament d'Almenar seran de 350.000 € anuals.

A més a més, cal indicar que les despeses totals realitzades (estudis, projectes, informes jurídics,..) sobre el salt d'aigua d'Alfarràs, fins a l'actualitat, han estat de 165.000 €. És a dir, necessitem 9,5 anys per amortitzar les despeses realitzades. Cal dir també que l’Ajuntament d'Alfarràs serà el responsable de realitzar el manteniment dels accessos al salt d'aigua i del canal d'entrada de l'aigua, despeses de les quals no ens han dit el cost.

No trobarem, arreu de cap administració, una gestió semblant de malbaratament d'un bé públic. Tot un exemple de com no s'han de malbaratar els recursos municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada