diumenge, 14 d’abril del 2019

NORMES LEGALS

El món de les lleis és molt complex i es requereix una preparació considerable per poder-les interpretar, com ens podrà confirmar qualsevol advocat o, fins i tot, qualsevol estudiant de Dret. Això, unit al fet que una interpretació equivocada d'una norma legal pot comportar conseqüències molt greus per al o els afectats, fa que sigui exigible un rigor impecable en tot allò que hi tingui a veure.

Aquest preàmbul ve a tomb d'un comunicat de l'Ajuntament d'Alfarràs del 6 de març del 2019, signat per l'Il·lustríssim senyor alcalde Kleber Esteve Ramells, on, sota l'epígraf «Fonaments jurídics», hi diu textualment «La legislació aplicable a aquest supòsit és [...] y la Ley 30/1992 de 26 de noviembre [...].»

Uns fonaments legals amplis i ben documentats. Llàstima que la «Ley 30/1992 de 26 de noviembre, del Régimen Jurídico de las Administraciones Públicas y del Procedimiento Administrativo Común» fos DEROGADA I SUBSTITUÏDA per la Llei 39/2015, de 1er d'octubre, publicada al BOE (Butlletí Oficial de l'Estat) nº 236 del 2 d'octubre del 2015...

Aquesta Llei 39/2015 diu explícitament «Quedan derogadas expresamente las siguientes disposiciones: a) Ley 30/1992, de 26 de noviembre, de Régimen Jurídico de las Administraciones Públicas y del Procedimiento Administrativo Común» (http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/l30-1992.t5.html).

Suggerim a l'Il·lustríssim senyor alcalde d'Alfarràs que en endavant s'asseguri bé dels fonaments legals de les seves decisions per tal de garantir que ningú no en surti perjudicat. Tot i que en aquest cas no hi ha cap perjudici, perquè es tractava de la resolució d'una reclamació presentada pel regidor d'Esquerra Republicana Josep Maria Màsich i Polo, podria donar-se el cas que fonamentar una decisió en una norma legal inexistent suposés un perjudici tant per al ciutadà reclamant com per al propi consistori, que podria ser demandat pel representant legal del ciutadà perjudicat. Confiem que això no passi i que el control que exerceixi l'Il·lustríssim senyor alcalde d'Alfarràs d'ara endavant sigui una mica més precís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada